Sara je zalila hortenzije napitkom od kore jedne voćke: Posle dve nedelje desilo se čudo, cvetovi su buknuli kao...
Kako se pravilno zalivaju?, Foto: indycoltsfan / Stockimo / Alamy / Alamy / Profimedia Slično

trik

Sara je zalila hortenzije napitkom od kore jedne voćke: Posle dve nedelje desilo se čudo, cvetovi su buknuli kao...

Hortenzije i ruže su biljke koje nije potrebno posebno negovati, ali jedna stvar im može dati podsticaj, a to je đubrivo. Iako u radnjama postoji niz đubriva za hortenzije i ruže, vrtlari često koriste domaće mešavine.

Objavljeno:

Sara Alton dve nedelje koristila je jedan kuhinjski otpad na svojim hortenzijama i ružama i podelila je svoje „neverovatne“ rezultate na Facebook stranici „Loving Your Garden“.

„Čini se da su stvarno procvetale i mnogo su veće i zdravije od kako sam ih zalila ovim napitkom. Svakako ga preporučujem. Neću lagati da nikada nisam ničim hranila svoje biljke u prošlosti, ali definitivno primećujem razliku u tome koliko zdravo izgledaju sada, posebno moje hortenzije“, dodaje.

Banana ili voda od kore banane sadrži esencijalne hranjive materije za rast biljaka, poput magnezijuma, fosfora i kalcijuma i malo je verovatno da će količina njihovih hranljivih stvari unesenih u vodu uzrokovati predoziranje.

Jedan od najčešćih načina za pripremu vode od kore banane je seckanje kore i stavljanje u vodu dva do tri dana
Jedan od najčešćih načina za pripremu vode od kore banane je seckanje kore i stavljanje u vodu dva do tri danafoto: Printscreen/youtube/Cvetnipozdrav

Jedan od najčešćih načina za pripremu vode od kore banane je seckanje kore i stavljanje u vodu dva do tri dana. Kad komadići banane dovoljno omekšaju, kvajte ih 30 do 45 minuta kako bi se razgradila jača vlakna. Zatim, procedite tečnosti i ostavite da se ohladi pre upotrebe, pa je razredite s jednom petinom sveže vode.

Osim što daje podsticaj hortenzijama i ružama, vodu od banane možete koristiti i za orhideje kako bi podstakli cvetanje.

Međutim, oni koji se bave svojom baštom ili vrto znaju da to neće biti potpuna zamena za đubrivo u potpunosti, prenosi „Jutarnji“.

Bonus video:

03:01

Oko 70 odsto šljive završi u rakijskim kazanima

(Espreso / Zadovoljna.rs / Prenela: I.O.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.